2017-10-27 74 浏览
今次试左新开既酒家-胜记,连同餐牌同配碟既设计都好有喜庆吉祥既感觉。烧乳猪系呢到既名菜,而且又有优惠,黎到一定要叫返碟试下。半只乳猪上枱了,猪皮烤到好香脆,火喉掌握得唔错,猪肉好嫩口弹牙。呢碟系酒楼姐姐介绍的,小炒皇几乎间间餐厅煮既味道都唔不一样,呢到既小炒皇系好得我心既,亦非常推介俾大家。韮菜甜又无渣,落了炸芋丝,增加口感,另外又落了炸菜,令味道多了层次,最正系落了带子,带子鲜甜惹味。呢道菜焗鱼肠一样,只系变左用煎蚝饼既方式整,比起平时食焗鱼肠,我更喜欢呢个煮法,鱼肠好惹味,煎完更香口,一定要加胡椒粉食。唔知叫咩好,于是叫了个金菇肥牛粉丝煲,好耐无食,味道不错,好够火喉,肥牛份量超多,又几嫩口,拎黎捞饭一流。

烧乳猪系呢到既名菜,而且又有优惠,黎到一定要叫返碟试下。

2017-10-15