餐厅: 濠餐廳
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: 濠餐廳
资讯:

2023-11-03 412 浏览
相信大家都认识富豪酒店集团,佢地旗下嘅丽豪酒店我个人系比较中意,好耐之前已经食过一次佢地既buffet,今次再访质素依然不变😊最近做紧卡通主题,相信更能吸引吾少家庭前来👦🏻👧🏻✿ 刺身刺身我拣咗三文鱼同拖罗,三文鱼十分新鲜!🐟质感偏向软稔,拖罗口感较实在。✿ 海鲜冷盘海鲜冷盘有青口、大虾、蟹脚、蚬肉,其中大虾、蟹脚、蚬肉同样高质👍🏼大虾啖啖肉,蟹脚新鲜🦀蚬肉意想不到地清甜😋✿ 冷面冷面我觉得亦值得一提,餐厅有菠菜面同荞麦面,我个人偏好荞麦面🤎旁边有专用冷面汁可自行调节用量,冷面有嚼劲,沾上冷面汁好有日式风味🇯🇵✿ 火焰雪山到某个时候,职员就会推车仔出黎🛒原来系火焰雪山🔥跟住更会摇铃发出声响🔔提醒大家可以拎咯~成件事好触目🤭黎吾切影火焰效果🫠蛋糕蛋白味突出🤍亦尝到白兰地味道🥂色香味俱全👍🏼✿ 南瓜汤南瓜汤🎃令人联想到快将万圣节了👻浓汤质感稠身,味道香甜浓郁,呢个真系必饮🧡✿ 热盘热盘方面就以多国菜为主题,比较适合本土嘅菜式有豉椒炒蚬、叉烧、香煎鸡中翼,豉椒炒蚬味道香辣,还原大排档风味😆叉烧口感偏瘦,食到佢最纯粹嘅烧味风味🐷✿ 自选乌冬Buffet当中自选乌冬好深得我心😊吾洗选择可以全都要

刺身

✿ 海鲜冷盘

✿ 冷面

✿ 火焰雪山

✿ 南瓜汤

✿ 热盘

✿ 自选乌冬
Buffet当中自选乌冬好深得我心😊吾洗选择可以全都要🤭材料我拣咗鸣门卷、芝士肠、肥牛、牛丸,汤底可以选择清鸡汤或者药膳汤,我就拣咗清鸡汤🐔拎晒所有材料后职员就会帮自己用个小锅加汤一路热住个乌冬🔥好丰富饱肚🤰🏻

甜品
食咗咁多野终于出动第2个胃🤣中式糖水方面有豆腐花同芋头紫米露💜紫米露甜度恰好。西式甜品款式颇多,其中令人印象深刻嘅有迷你葡挞同Brownie,迷你葡挞酥脆,牛油同蛋味浓郁🥚🧈Brownie朱古力味不俗🍫

2023-10-26