新年流流,好多店都未开翻。行完花市之后无定去,行行下就行到呢间店,咁岩肚饿就入去试试。入到去无咩人,位都好多,店内装修都几吸睛,好多打卡位。一坐低点左个冬阴公金边粉同埋船面,餐包野饮,可以拣热茶或者果汁。两个面都上左之后,有点后悔叫左个船面,个汤得一阵咸咸地嘅味,唔出众,普普通通。唯一好就系佢比多左炸猪皮,脆脆地都可以过下口瘾。相反碗冬阴公就好impressive啦,又香又酸,口水都流晒。食野嘅选择唔算好多,面底唔算多,茶系茶包都叫饮落有质素,水果汁就正常发挥啦盒装上杯。价钱偏高,好彩唔系日日食,可以接受。事关果日有戴口罩,不嬲都听足医生讲要除口罩前后各洗一次手嘅我,听到厕所要上楼上就即系破戒,只系徒手除左口罩放入信封先一次过洗手。但佢厕所个位有点奇怪,去过就知架啦唔讲太多。