呢一间点心店屹立咗喺佐敦好多年,因为以前都系住佐敦,系经常帮衬呢一间点心舖,可以话系陪住我成长,睇住佢经历咗几次转手,但系食物都依然保持到水准,服务态度转咁多次人都可以永远保持咁嘅水平,啲侍应永远都系呼呼喝喝,每一次要求想坐一张大少少,但冇人坐嘅枱,啲侍应呢都要你好极力争取先至会比枱你,但系其实间店系有好多位,食物系依旧保持到水准嘅,所以都系我仍然钟意系呢一度食嘢嘅原因烧汁酿茄子,份量十足,茄子非常之大只,配上大大件鱼肉,净系卖相都好吸引,较过嘅烧汁甜甜地,而且冇炸嘅咁油腻,因为系烧嘅仲保持到好多水份,原本好想试埋个酿尖椒,但系食唔落咁多鲜虾脆皮肠,呢个脆皮肠系做到好脆身,但系佢嘅肠粉系好软滑,个口感系好有层次,第一口系软绵绵嘅肠粉再食落去,系脆卜卜嘅皮,再包住咗一浸嘅鲜虾,口感丰富奶黄猪仔包系我次次都点啊,因为个卖相真系好得意,啱晒小朋友嘅我,次次都会笃穿佢个鼻,流沙系好香滑,又甜又软绵绵,影相都好靓椒盐鱿鱼须,个粉浆太厚,鱿鱼好细条,食落去好油腻,虽然呢一间店位置唔太起眼,系一个旧区入边,但系都充满着旧香港情怀,骤眼睇都好多游客过嚟食,希望佢嘅服务生态度可以有所改善,继续屹立喺佐敦

椒盐鱿鱼须,个粉浆太厚,鱿鱼好细条,食落去好油腻,
虽然呢一间店位置唔太起眼,系一个旧区入边,但系都充满着旧香港情怀,骤眼睇都好多游客过嚟食,希望佢嘅服务生态度可以有所改善,继续屹立喺佐敦嘅一个旧区做地标
2024-03-01
  • 脆皮鲜虾肠