2023-01-21
👭🏻孖妹放工收炉黎黎到呢间餐厅,主要做街坊生意,小店面积唔算太大但环境舒适,装修以木系风格为主,小店仲会播住流行广东歌- Mirror 的 We Are One🎶🎤👭🏻孖妹order左2个主食 +2 款小食 + 2杯饮品🥢黑松露忌廉芝士杂菜鸡肉炒意粉 💰70✨餐厅以忌廉白汁、橄榄油做基底,加入茄子条、洋葱粒🧅、翠肉瓜粒香菇等配料,质感顺滑挂汁😍黑松露提升成碟意粉香气,👷🏻♀️细孖觉得黑松露份量多啲会更加perfect❤️意粉都几爽口仲要大大碟,食完都好鬼饱㗎🍝✨厨师👩🏻🍳采用左低脂高蛋白质既鸡扒,稍为简单以腌、豉油调味,鸡肉合理而且肉质好嫩滑唔鞋口🥰 👭🏻孖妹评分:🌕🌕🌕🌕🌖🥢泡菜卡邦尼慢煮温泉蛋鸡肉炒意粉 💰68✨意粉呈鲜橙红色🟠一睇就知落足泡菜酸辣汁同忌廉白汁煮成,香气十足,泡菜酱汁带甜偏辣,配上香菇🍄烟肉粒🥓洋葱粒、鸡蛋烹调而成,软硬适中意粉,啖啖都惹味刺激😜✨另外重点有一只慢煮温泉蛋🥚👩🏻💼大孖身为蛋控紧系畀开佢,等蛋黄汁🍳流出捞埋意粉一齐食,温泉蛋 x 泡菜汁食出日韩风格👭🏻孖妹评分:🌕🌕🌕🌕🌑🥢芝士肉酱薯蓉 💰28✨呢款系👷🏻♀️细孖好钟意既一款小食,小店先开稀薯蓉粉铺底
🥢黑松露忌廉芝士杂菜鸡肉炒意粉 💰70
黑松露忌廉芝士杂菜鸡肉炒意粉
👭🏻孖妹评分:🌕🌕🌕🌕🌖
🥢泡菜卡邦尼慢煮温泉蛋鸡肉炒意粉 💰68
泡菜卡邦尼慢煮温泉蛋鸡肉炒意粉
🥢芝士肉酱薯蓉 💰28
芝士肉酱薯蓉
✨呢款系👷🏻♀️细孖好钟意既一款小食,小店先开稀薯蓉粉铺底,加入鲜茄🍅肉酱喺面,再放入焗炉焗热❤️薯蓉好滑身唔会稀溜溜,肉酱有大量瘦猪肉碎同鲜番茄粒,味道酸酸甜甜好开胃☺️
🥢水牛城鸡翼 💰35
水牛城鸡翼
✨一共有4️⃣只,小店将腌好鸡翼先油炸,后铺上甜辣酱,炸得酥脆肉嫩滑,而且算几大只,👷🏻♀️细孖觉得可以再辣啲会敢加惹味🤓
👭🏻孖妹评分:🌕🌕🌕🌕🌑
🥢热柠茶(+💰10)
热柠茶、热泡沫咖啡
✨餐厅比左3块柠檬,后加入热红茶,茶味重唔苦涩,用膳后饮茶类饮品解一解油腻感
👭🏻孖妹评分:🌕🌕🌕🌕🌕
🥢热泡沫咖啡(+💰10)
✨温度啱啱好够热🔥且大杯,啡糖另上,啱哂👩🏻💼大孖钟意饮无糖咖啡
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
✍🏻总评: