2022-11-27 60 浏览
放假出去尖沙咀,行完the one一出黎就见到呢间日式烧肉店,lunch有定量烧肉再加饭同面豉汤,饭可以拣大碗/细碗。价钱大约$100-$200左右,岩budget就入去试下🤗******************************❣️801盛(大判烧黑毛和牛肩胛肉、腹前牛小排、姜葱鸡髀肉)⭐️大判烧黑毛和牛肩胛肉一大块薄切和牛,脂肪分布细密,我地就烧到7成熟左右就上碟☺️再加温泉蛋一齐食再捞埋饭!肉质柔软细腻,入口即溶!⭐️腹前牛小排牛小排肥瘦均匀,浓郁嘅牛味,入口带少少咬口,好食!⭐️姜葱鸡髀肉鸡髀肉望落好似一般,但烧完食落又滑又juicy🤪记住先烧鸡皮!俾啲油香出嚟!******************************❣️神盛(特上牛胸腹肉、腹前牛小排、牛板腱肉)特上牛胸腹肉嘅油香畀腹前牛小排多,入口比较细腻啲,牛味相对无浓👻牛板腱肉就大块少少,有啲牛肩胛肉,但就无咁有油香。******************************我地另外仲加多左个生菜,中和下食肉嘅油腻😎

⭐️大判烧黑毛和牛肩胛肉
大判烧黑毛和牛肩胛肉

⭐️腹前牛小排
腹前牛小排、姜葱鸡髀肉

牛小排肥瘦均匀,浓郁嘅牛味,入口带少少咬口,好食!
⭐️姜葱鸡髀肉

❣️神盛(特上牛胸腹肉、腹前牛小排、牛板腱肉)
神盛

牛板腱肉就大块少少,有啲牛肩胛肉,但就无咁有油香。
我地另外仲加多左个生菜,中和下食肉嘅油腻😎

大判烧黑毛和牛肩胛肉
腹前牛小排、姜葱鸡髀肉