2018-04-09 69 浏览
优质西餐只需$358价钱便可以食到,呢口价钱真系抵到唔知去边度揾, 最重要系整体环境令人感觉很浪漫,依家香港要食又经济又浪漫嘅西餐,真系好难揾得到了!话明系套餐, 就梗系有齐基本餐包、餐汤, 睇落两者都好平凡 ,但系原来平凡嘅嘢只要略加心思都可以变得好好味, 好似呢个粟米汤咁,粟米蓉好碎,饮落口,每一口都系精华;饮完汤,已经十分期待之后的食物……罗勒白酒煮鲜大蚬, 为了保持鲜味及大蚬的肉质,餐厅没有将大蚬煮至全熟, 大蚬大大只,肉质丰厚,能够保持嫩滑的口感,罗勒及白酒将大蚬的鲜味完全吊起,真是令人食得津津乐道!焗猪肋排配薯条沙律, 因为配了芝士熔岩酱 所以感觉好像食紧韩式的芝士烧排骨, 排骨烧得十分香口, 虽然是排骨,但是咬落啖啖肉, 好饱肚, 粗身薯条都好好味。巴马火腿意大利饭, 无花果新鲜,巴马火腿好香,意大利饭又煮得相当标准, 是不二的选择。饭后仲有饮品,正好为这餐食得非常满足的晚餐作最后的一个点缀。

2018-03-27