2020-02-16 41 浏览
今日男友带我去呢间日本餐厅度预祝我生日,我最喜欢食日本野,而呢间无令我失望!可以食尽自己想食嘅野之余,男友嘅荷包又唔会肉赤!😍呢度环境几舒服嘅,有bar枱、有卡位,任君选择,唔会坐得好迫。叫咗个HK$168嘅一人前,叫岩石烧黑毛猪定食,猪肉同紫菜饭嘅份量都几多,而且颇肥,同男友share 啲肥肉就到好嘞!油份好够,食几块都可以嘅!仲有三点刺身,都系热门受大众欢迎嘅刺身,仲有汤同蒸蛋、同甜品,都咪话唔饱,好满足!睇下啲猪肉烧到几金香,又厚切咁,两个人食无问题!食得滞就要叹返个和风软壳蟹沙律,啲菜好脆,系因为加咗大量嘅蟹籽,加埋啲醋解腻,仲有每次食和食必点嘅软壳蟹,不得了!(不知不觉食量可以大咗!) 男友就点咗呢个濑户风鳗鱼炒饭,好浓郁嘅鳗鱼香,成碟炒饭都有呢个汁酱嘅味道,口感丰富好creamy,有惊喜!再点呢个严选串烧5品盛!16元左右嘅串烧同元朗街头串烧店差不多!但呢度有得坐有环境享受下都叫值!有鸡翼串、带子串、鸡肉串、烟肉mini茄同冬菇串,每串都有2件,可以两个人都食到啲!有埋支酒就完满嘞!

睇下啲猪肉烧到几金香,又厚切咁,两个人食无问题!