2018-03-04
元宵佳节更系想同老公过,食下野简简单单便是。放工老公黎沙田接我去大埔,佢话大埔友介绍过佢地德国猪手好抵食。入到大埔约7 点半到顺利拍好车行到餐厅,见到门口已经有人等位,好彩老公打去book定位,晚上招牌较喑淡。晚餐之选,包是日餐汤或者迷你凯撒沙律我地拣左是日杂菜汤茄味浓多杂菜 脆皮德国咸猪手配薯蓉 $168卖相满分,猪手皮脆扑扑还大大旧肉够晒咸香同湿润,保留到原汁原味,再配上薯蓉,酸黄瓜丝,椰菜丝同酸菜丝,好正宗德国猪手做法。还细心地切件送上方便客人食。 Route 83 杂锦Pizza $70我同老公都钟意薄批,但薄得黎唔可以过硬,今次饼底做得刚刚好,Topic简单只有辣肉肠,波萝,鸡肉同甜椒当然还要芝士等等,好滋味。炸鱼薯仔 $68好吸引见到隔离个男人,一杯Beer+ 一篮炸鱼薯仔食得好满意。我老公话要食㖞,真系无失望,炸鱼脆浆薄,鱼柳够厚身少少咸味味道调得唔错,点埋专用酱汁好好味,薯条又粗身! 朱古力脆脆沙冰超好饮,每啜一口都饮到浓浓朱古力味同粒粒朱古力碎,质地香滑!芒果沙冰 一般芒果味无乜特别,味道尚可。两公婆呢餐每人平均$200 非常超值,性价比高!
晚餐之选,包是日餐汤或者迷你凯撒沙律
我地拣左是日杂菜汤茄味浓多杂菜
脆皮德国咸猪手配薯蓉 $168
Route 83 杂锦Pizza $70
炸鱼薯仔 $68
朱古力脆脆沙冰
芒果沙冰
一般芒果味无乜特别,味道尚可。
两公婆呢餐每人平均$200 非常超值,性价比高!