2021-07-29 284 浏览
妈咪之前已经话过想行油麻地嘅新埴地街,话戈度有好多厨具买🔪🥄🍴一路都好少突登行去戈边,今日终于有多啲时间同妈咪出去行吓。行咗一个中左右,妈咪当然都有啲收获啦,都可以话系满载而归😆附近原来有间日式小店,价钱十分经济实惠。里面条🐟好吸睛!各式各样嘅丼饭都好平,50几60蚊就食到和风饭类,真不错。首先试吓一款吉列池鱼温泉蛋饭,多数喺出面都系食池鱼刺身,真系未食过吉列池鱼,劲稀有🤩比我想像中仲好食好多!成大块池鱼啖啖肉,同平时食嘅吉列鱼柳截然不同,平时食好多间餐厅嘅炸鱼柳都系炸粉偏多,佢嘅表面炸得劲脆,里面啲鱼肉都够实在。跟住叫咗份照烧鸡扒温泉蛋饭,鸡扒配照烧汁向来系吾错嘅组合,照烧汁好香甜,鸡扒就每件都够晒大件,口感仲好嫩滑🤤肯用埋温泉蛋真心dum本,捞饭一流,蛋香味同啲饭融为一体。

里面条🐟好吸睛!

各式各样嘅丼饭都好平,50几60蚊就食到和风饭类,真不错。

吉列池鱼温泉蛋饭

照烧鸡扒温泉蛋饭