2021-05-03 438 浏览
香港物价高涨大家都知。要食到平民价钱嘅甜品一啲都唔容易,尤其港岛区咁多出名嘅甜品店。今日行过西湾河,终于比我揾到一间经济实惠嘅甜品屋呢间甜甜屋装修简单朴素,但系款式唔比其他出名店舖少。今日我叫咗一个芒果班戟同埋一个鲜草莓窝夫🧇先讲吓个芒果班戟。本身份量都足够两个人分享,最适合嘅朋友一齐嚟食呢个经典甜品。外层包住薄薄嘅班戟皮,而入面既忌廉同芒果比例适中,唔会有腻同滞既感觉,芒果肉仲几甜添之后就系鲜草莓窝夫🧇 依家要用40几蚊去食一个窝夫配上鲜草莓,真系唔系咁容易揾到。雪糕口味有好多款式俾我哋选择,云呢拿,草莓,朱古力,芒果,曲奇,绿茶,豆腐都有得拣! 难得有豆腐味嘅雪糕咁当然要试一试啦🤣 和暖嘅窝夫,混上酸酸甜甜嘅鲜草莓同酱,有满足感又吊胃口再加上淡淡豆腐味道既豆腐雪糕,一冷一热,相辅相成整体而言,性价比高,款式又多,应该总有一样甜品适合你🤤

芒果班戟

再加上淡淡豆腐味道既豆腐雪糕,一冷一热,相辅相成

鲜草莓窝夫配豆腐雪糕

整体而言,性价比高,款式又多,应该总有一样甜品适合你🤤
2021-03-24
芒果班戟