2019-08-20 783 浏览
同事介绍有间餐厅嘅set lunch 味道唔错而且价钱贴地,于是我地又出发揾食,睇下呢到嘅午餐喺咪大件夹抵食。坐低望一望餐牌,当喺快餐店食个颓饭都要50蚊嘅时候,呢到60几蚊已经有得据下猪扒同鱼扒,价钱实惠。想食得豪华同丰富啲嘅话,加点餐汤、前菜同甜品都只喺需要比多$20。餐汤喺忌廉龙虾汤,质地浓稠,忌廉味香浓,味道唔错。多士焗得脆口,面头嘅三文鱼他他酱味道清新,令人想多吃几块。鹅肝酱口感则非常creamy。黑椒忌廉烧汁黑豚扒饭 $62猪扒饭用料十足,面头那块猪扒又厚又大块,肉质软腍容易切开。酱汁味道就同平时茶餐厅嘅扒饭汁差唔多,不过不失。荔枝牛油汁红鱼饭 $68红鱼肉质比较实,肉味偏淡,但60几蚊有咁大块都算抵食。酱汁甜甜地几特别,如果酱汁多返啲会更好,咁就足够捞哂成碟饭食。心太软值得一赞,朱古力蛋糕嘅味道比想像中浓郁, 切开中间流出朱古力酱,十分吸引。暖暖地嘅朱古力浆伴同雪糕一齐食,冷热口感鲜明。见到餐厅嘅生蚝都几抵食,不过我地今日已经食到好饱,唯有等下次先再试。

餐汤喺忌廉龙虾汤,质地浓稠,忌廉味香浓,味道唔错。

黑椒忌廉烧汁黑豚扒饭 $62

荔枝牛油汁红鱼饭 $68

暖暖地嘅朱古力浆伴同雪糕一齐食,冷热口感鲜明。