2022-11-05
最近好钟意去十三姨酸菜鱼食饭,自从我知道佢个人套餐咁抵食之后,基本上每个礼拜都会去一次!呢度咁多嘢食先至$228红磡分店位于喺红磡地铁站隔离,晚上六点左右,可能未到收工时间,客人不太多 就系钟意佢坐得舒服,价钱又经济 其实一人套餐都好抵食,平时如果我一个人就会叫呢个餐,$88一个细份嘅酸菜鱼饭加一碗白饭加饮品 扫码下单,食物即叫即整 套餐供送珍珠米饭及酸梅汤,如果转饮豆浆就加三蚊,至于茉莉茶就加六蚊 心情好,所以啤啤佢!散点$25一支 套餐小食点了口水鸡 口水鸡味道颇为强烈!上面有啲花生,很香口,下面放咗啲青瓜,青瓜索尽口水鸡的汁酱,很惹味蒜蓉拍青瓜,没有什么特别,不过食咁多浓味的东西,食点青瓜有助消化 十三姨秘制鸡翼, 其实就系炸鸡翼加上秘制香辣粉!鸡翼炸得金黄,颇为大只!炸得外脆内嫩,喜欢食辣嘅朋友可以点佢嘅秘制辣粉,味道不单止辣仲带点麻痺孜然味,好正 酸菜鱼~超大份量!所以个套餐真系非常之抵食! 一口或鱼一啖酸菜~除左爆多鱼之外
就系钟意佢坐得舒服,价钱又经济
扫码下单,食物即叫即整
心情好,所以啤啤佢!散点$25一支
套餐小食点了口水鸡
口水鸡味道颇为强烈!上面有啲花生,很香口,下面放咗啲青瓜,青瓜索尽口水鸡的汁酱,很惹味 蒜蓉拍青瓜,没有什么特别,不过食咁多浓味的东西,食点青瓜有助消化
十三姨秘制鸡翼,
其实就系炸鸡翼加上秘制香辣粉!
酸菜鱼~超大份量!所以个套餐真系非常之抵食!
一口或鱼一啖酸菜~
除左爆多鱼之外,入面仲有好多配料!包括笋、芽菜、酸菜、香葱、粉皮
酸酸辣辣,好开胃
水晶粉皮qq弹弹
很丰富
我们另外散点了十三姨冰粉做甜品!冰冰凉凉
冰粉口感似凉粉,但没有任何苦味,下面放了点桂花和冰糖水,好清甜!绝对值得一试!