2017-03-01
因为探亲戚既关系泥到上水,一行人决定去医医肚,就比我发现左呢间日本野。餐厅门面太暗既关系令我以为冇开门😂望真d入去原来都有客人食紧野。我地先系门口睇下餐牌有咩岩食,见到价钱都系接受范围之内所以决定试下。餐厅内部好有日本味道,水吧既装饰色彩缤纷,令食客更有食欲。我呢个拉面系猪骨汤底,配料有鸡蛋、叉烧同木耳丝。汤底既猪骨味算浓,亦唔会食到好重味精,唔会油腻。配料既叉烧令我好惊喜,大大块好够肉,而且唔会太肥,属于瘦既类别。木耳丝则系好爽口😆个人觉得主角系个溏心蛋😻拉面配有溏心蛋,蛋白好嫩滑,蛋黄亦非常流心。而且系整只蛋上,呢样真系好难得阿!跟餐有小菜,中华沙律好爽口,配上芝麻更香,味道满意。除咗前菜外,拉面餐仲附送寿司(因为我同屋企人叫同一个餐所以先各有2件寿司,正常系向一件)。不过寿司饭既醋加得有点多,令到酸味过重。鱼生冇话特别鲜味,不过质量尚算新鲜。最后亦配有餐饮,我点左柚子蜜,不过味道唔够浓,有d淡,建议多加柚子蜜唔好浪费左杯野饮。整个拉面餐既小菜同饮品都好丰富,推介大家午餐泥试下。
餐厅门面太暗既关系令我以为冇开门😂望真d入去原来都有客人食紧野。我地先系门口睇下餐牌有咩岩食,见到价钱都系接受范围之内所以决定试下。 餐厅内部好有日本味道, 水吧既装饰色彩缤纷,令食客更有食欲。 我呢个拉面系猪骨汤底,配料有鸡蛋、叉烧同木耳丝。汤底既猪骨味算浓,亦唔会食到好重味精,唔会油腻。配料既叉烧令我好惊喜,大大块好够肉,而且唔会太肥,属于瘦既类别。木耳丝则系好爽口😆个人觉得主角系个溏心蛋😻 拉面配有溏心蛋,蛋白好嫩滑,蛋黄亦非常流心。而且系整只蛋上,呢样真系好难得阿! 跟餐有小菜,中华沙律好爽口,配上芝麻更香,味道满意。 除咗前菜外,拉面餐仲附送 寿司(因为我同屋企人叫同一个餐所以先各有2件寿司,正常系向一件)。不过寿司饭既醋加得有点多,令到酸味过重。鱼生冇话特别鲜味,不过质量尚算新鲜。 最后亦配有餐饮,我点左柚子蜜,不过味道唔够浓,有d淡,建议多加柚子蜜唔好浪费左杯野饮。
整个拉面餐既小菜同饮品都好丰富,推介大家午餐泥试下。