2024-02-20 1283 浏览
上次食小菜觉得不过不失,今次就黎饮早茶,8点几已经座无虚席,幸好早起嘅老人家已入座,点了以下点心:1. 自选孖宝 - 豉汁蒸排骨 + 鲜虾肠粉:质素唔差,味道适合,肠粉唔会一夹就散,虾几大只又爽口,排骨都几大粒,都系一般味道冇特别。2. 香煎咸薄饼:卖相难有唔同,够热仲有点脆口又唔油腻,几开胃。3. 妙酱蒸凤爪:味道都系跟大众差唔多冇特别,只系鸡脚几大只,一碟有6-7只,算几多。4. 蟹籽烧卖:有四粒大大粒,比外面食还要大粒,食落去都唔粉。5. 明星鲜虾饺:只虾虽然几大,个皮厚左少少搞到咬落去太烟韧,影响口感。6. 凤爪排骨饭:两者都冇散叫咁大只/粒,都系好食够热。7. 鱼肚虾滑鸡扎:鱼肚几厚身又够腍,虾滑几香几弹牙。8. 菜苗饺:个馅冇咩味,个皮都系比较厚。基本上点心即叫即蒸,够热味道适中,煎物够香口,老人家第一次黎饮早茶都赞不绝口,服务态度几好。

6. 凤爪排骨饭:两者都冇散叫咁大只/粒,都系好食够热。

7. 鱼肚虾滑鸡扎:鱼肚几厚身又够腍,虾滑几香几弹牙。

8. 菜苗饺:个馅冇咩味,个皮都系比较厚。

2024-02-03
$70 (早餐)