2024-11-14 286 浏览
今日收到天文台通知,夜啲会挂八号风球。所以收工即刻出旺角揾好嘢食,途中发现呢间泰国菜,价钱唔贵,所以试一试。两个人叫左4个主食,2杯野饮。1:生虾刺身每次食亲泰国嘢一定会叫,呢间个虾肉好弹牙,爽口,个汁比平时食开既淡,但我几钟意,因为唔会抢左生虾既鲜味🥰2:香芒蟹肉炒饭呢个系第一次食,估唔到芒果热左会甘香,同淡淡既蟹肉同炒饭一齐摆入口,个芒果味会有好有惊喜👍🏻3:椰子鸡汤平时饮开冬阴功,开头会以为椰子鸡汤系好清淡,但发现原来佢个味道会同白咖喱有少少相似,入口好香椰汁味带小小辣,同埋鸡肉唔会煮到老晒,好值得试下。🥥🐔4:生菜包同行朋友最爱,呢个会有家庭味道,好香既香料味,但唔会好咸同好辣,以前食开都比较辣,配合爽口嘅生菜可以冲淡油腻感👍🏻5:龙眼冰,青柠梳打呢个就无咩特别,正常发挥👏🏻
今日收到天文台通知,夜啲会挂八号风球。
两个人叫左4个主食,2杯野饮。

1:生虾刺身

2:香芒蟹肉炒饭

3:椰子鸡汤

4:生菜包

5:龙眼冰,青柠梳打
呢个就无咩特别,正常发挥👏🏻