2009-12-27 29 浏览
圣诞节对我黎讲系多一个意义, 因为 6 年前既今日系我地2 个既结婚日 原本我想去食日本野, 不过我老公话不如食好D 啦. 禁我地就去左 outback , outback 系我地有节日要庆祝既地方之一. 当晚没有 book 枱, 但由于 6 点去到所以不用等, 但要7 点半交枱, 而且不用minimum charge < 我记得之前试过在情人节去食要收minimum charge>, 唔收就更加抵. 佢地做紧 2, 3 - 4 人set, 价钱都几抵食, 有汤, 主菜, 意粉同餐饮 (如: 2 人set 都系收4百几, 如白金会员个set 只系$350左右), 但个 set 有牛而我地2 个都唔食牛所以冇叫. 不过, 个优惠期好似去到明年2月.我地叫左: 羊架 : 由于老公唔食生野所以叫左7-8成熟, 份量同平时一样. 不过, 唔记得将其中一个小食转做甜蕃薯 失望 猪肋骨 (全份) : 今日食既唔同, 不是味道唔同, 而是个猪同个骨. 平时要好出力先可以骨同肉分开, 不过今日既就1 刀分开左 . 唔知系唔系用左其它方法, 不过好似煲熟左

我地叫左:

失望

. 唔知系唔系用左其它方法, 不过好似煲熟左先烧先有禁既效果.

忌廉洋葱汤 : 同其它地方饮既唔同, 佢地既汤好杰但好好味

凯撒沙律 : 食得多肉有D 菜食系唔错既选择 < 汤同沙律都系主菜加钱既, 汤加 $10; 沙律加 $20 都几抵 >

黑糖包 : 我既之爱, 热腾腾好好味.

总结, 好满足既一餐, 2 个人系圣诞夜食一餐有质素既西餐都只系$450, 都冇咩好讲.
只想讲就系服务方面, 我地坐既 area 得1 个staff , 所以我地1 坐底就叫我地order, 还吹左我地2 次
2009-12-25
庆祝纪念