2009-10-22
好激气呀!!!我地6个人本来叫住5个𩠌先, 食食下个经理走埋来话"你地知道呢度最低消费系一人最少一样𩠌gar ho, 你地叫了5个, 仲差1样, 如果唔叫𩠌, 叫野饮都得gar la!"原来我个fd订位时他们没有说, 我们来到没有说, 餐牌没有注明, 食食下先同我地讲, 超无良!!!唔算啦, 原本我地都谂住再叫~其实我地事先订了个生日蛋糕, 庆祝个fd生日, 但等埋另1个fd来先~点知经理行过来问我地仲有个蛋糕, 问几时上。白痴都知生日蛋糕紧系surprise GAR LA...当时呆晒!!!好啦~食完蛋糕叫埋单, 个经理话我地只叫了5样!!!我地叫的第6样是叫另一个waiter落的, 可能他不知, 未check清楚单就乱讲!!!我地话"你拿张单来啦!", 结果是6样, 未计蛋糕。原来个fd一早转数比蛋糕钱, 所以单冇show。但加埋蛋糕都有7样啦, 而且迟来的fd只来了一会, 只吃了蛋糕。但系个经理话蛋糕唔计WOR!!!因为之前付了钱。下!!!咁样我地咪又系在这里食~如果系咁, 仲有人肯比$$先!!!WA~ 仲有要我地比转数正单佢, 其实我个FD之前已FAX了入数纸给他啦, 如果唔系
好激气呀!!!
唔算啦, 原本我地都谂住再叫~
点知经理行过来问我地仲有个蛋糕, 问几时上。
好啦~食完蛋糕叫埋单, 个经理话我地只叫了5样!!!
我地话"你拿张单来啦!", 结果是6样, 未计蛋糕。
原来个fd一早转数比蛋糕钱, 所以单冇show。
但系个经理话蛋糕唔计WOR!!!因为之前付了钱。
WA~ 仲有要我地比转数正单佢, 其实我个FD之前已FAX了入数纸给他啦, 如果唔系佢会比蛋糕我地咩!!!
但系最尾佢死都要拿正本来影印~
搞到冇哂MOOD~~
总之一定唔会有下次!!!