2024-06-20
约咗朋友嚟食晚饭,佢食过尖沙咀分店不过觉得坐得唔舒服,见湾仔开咗新分店就嚟试吓。同朋友坐低咗研究餐牌冇耐,就揾咗经理点菜,留意返系经理本人。点咗5样,佢亦都有即时覆单,系冇错嘅。同朋友倾倾吓计发现原来已经过咗半个钟,其他迟过我哋嚟到嘅人都已经食紧,但我哋一样食物都未嚟。当朋友正想起身理论走人之时,经理本人笑笑口咁埋嚟问多次我哋系唔系叫咗呢样呢样呢样呢样同呢样呀?我答系,佢就秧笑笑口咁话:哦系呀系呀,冇呀我check check啫,因为隔离枱又系叫咗一模一样嘅嘢食哈哈哈哈哈然后佢急急脚埋去部电脑入单...............白白要我哋等咗半个钟仲要扮晒嘢,但明明餐厅得6、7枱客,完成唔明佢哋点做嘢第一道菜终于嚟到:(图左)炸脆球卖相、味道不过不失,同以前喺其他印度餐厅食嘅水准相若.........点知之后嘅菜色每况愈下........第二道:(图右)samosa本人非常钟意食samosa,samosa应该系我最爱嘅印度菜色,平嘅贵嘅samosa我都试过,咁难食嘅真系第一次。首先外皮又薄又淋冇口感,馅冇乜味仲要一pat pat咁,平时好怕点薄荷味酱汁但今次忍唔住,要点咗至摆得入口。第三
然后佢急急脚埋去部电脑入单...............
第一道菜终于嚟到:(图左)炸脆球
第二道:(图右)samosa
本人非常钟意食samosa,samosa应该系我最爱嘅印度菜色,平嘅贵嘅samosa我都试过,咁难食嘅真系第一次。首先外皮又薄又淋冇口感,馅冇乜味仲要一pat pat咁,平时好怕点薄荷味酱汁但今次忍唔住,要点咗至摆得入口。 第三、四道:paneer芝士咖哩、洋葱饼
paneer芝士我都好钟意食,但呢个咖哩真心唔得,芝士完全冇味,唔知自己食紧咩,口感同食开嘅paneer唔一样。洋葱饼完全冇洋葱、完全冇味,比平常嘅印度饼干得多,非常难哽。
第五道(已经冇心情影相):蕃茄饭
餐牌上面都几多款饭,见蕃茄饭有图又有两款酱汁跟,所以就叫嚟试吓,点知嚟到时就系得一碟蕃茄饭,图文不符!啲饭仲要非常烂,唔洗咬都吞到,饭得蕃茄颜色冇蕃茄味道,每食几啖就会食到一块咬唔到嘅香料叶,十分之骚扰。
同朋友嘅结论就系唔洗再嚟呢间,服务、食物都唔得,又唔系特别平。埋单、等䢂走人时,经理都两度埋嚟笑笑口R吹想令我哋冇咁嬲,都算,竟然够胆R我哋写好评,真系要俾个叻佢