2023-03-21 252 浏览
今日都系咁啱喺新城市行街,然后屋企人话想食泰国野,咁新城市入边都冇乜咩选择,咁所以就拣咗Nara Thai Cuisine晚市来讲都算几多人排队,等咗大约10分钟就有位啦以前记得几年前喺尖沙咀食过一次觉得都唔错嘅,但今次再食返同一个集团但系沙田分店就真系麻麻地😬首先叫咗个生虾,呢个本身觉得集团式嘅呢啲应该都麻麻哋,但系黎到又可以㖞够新鲜😜份量都唔少同Size适中之后就到大虾冬阴功啦,个冬阴功就真系唔系好够味,好水下,完全唔似饮紧冬阴功,但系佢胜在有个蜡烛喺下边热住,呢下都加分啦,唔讲味道既话🤪跟住再黎就系泰式炒通菜,呢个又系搞唔掂,呢个有啲似泰式烚通菜,一啲火候都冇又细碟☹️虽然只系$68之后到酸辣青柠汁蒸乌头,呢个个汁反而几好味㖞,但温度真系唔够热所以搞到好似有啲鱼腥味😵越食越唔知点,最后都无食晒最后就系炒金边粉,呢个都系唔得,得个样完全唔觉得够味😢总括嚟讲真系麻麻地,虽然服务呀各方面都OK嘅,环境卫生都系唔错嘅,但食野最紧要个味,我就应该短时间内唔会再帮衬啦😰,希望迟吓见到有啲好转返嘅食评,完

晚市来讲都算几多人排队,等咗大约10分钟就有位啦

最后就系炒金边粉,呢个都系唔得,得个样完全唔觉得够味😢

泰式炒金边粉
2023-02-24