2019-10-09 129 浏览
今日去左miss屋企学琴,楼下就已经系将军澳中心,谂住还掂都系,就同miss食埋饭先返屋企啦,经过一间叫say cheese 既特色餐厅,门口已经闻到一阵阵香味,就决定系度食晚饭😋餐厅环境L型设计,几有家的感觉,静静地可以慢慢食倾下计,老少咸宜。选择算多,各式意粉小食以及意大利饭都有,望住d图片都流晒口水喇!今次2个人就叫左个松露芝士薯条,spaghetti carbonara,咖哩吉列猪扒饭同埋一个baby pork ribs ,睇下有无惊喜先。仲有好多唔同口味既pasta!全部都想食😍不过至爱始终系carbonara.话咁快d野食就到唔洗等好耐,未送到已经闻到好香,意粉唔会太淋,完全符合正统意大利粉既要求,有嚼口!蛋黄芝士酱份量刚好唔会好溜,烟肉唔会太咸,最钟意佢够”杰”身,最怕d意粉煮到成碗汤面咁。好味!like 跟住就到咖哩吉列猪扒饭,讲下个咖哩汁先,系日式咖哩,香浓而不辣,重点系块猪扒,皮脆肉嫩,咬落仲有汁流岀来唔会干身,饭粒挻身,咖哩汁送饭一流!大大块猪扒要炸到皮薄香脆肉嫩,真系超水准!到baby pork ribs 上场喇,奥妙之处系个sauce 甜中带微酸,味道平衡,排

大大块猪扒要炸到皮薄香脆肉嫩,真系超水准!

到baby pork ribs 上场喇,奥妙之处系个sauce 甜中带微酸,味道平衡,排骨一d都唔肥腻,腌到入晒味,口感软而不烂,嫩度适中带有嚼劲👍🏻

松露芝士炸薯条,个松露酱真系无得输!香浓松露味又系停唔到口果只,薯条本身应该无落盐,不过钟意重口味嘅你可以落餐枱上为客人凖备既海盐,又或者加返$20可以升级双重芝士口味🤤

跟餐仲有饮品送添,我就拣咗水果冰茶,好香水果味又唔会太甜,岩晒我平时少饮甜野,茶味都好岀,唔错。

嫌唔够饱仲有好多款甜品俾你拣,不过我地就饮饱食醉无叫到喇,下次有机会再嚟试下先!
2019-10-09
  • 鲜果冰茶