Green Orange

2015-08-22 508 浏览
肚饿嘅我一放工走都走唔切,只想快快食个dinner,但当然唔系快就可以,一定要好味。唔知系唔系连waiter都知我肚饿呢,一坐无耐就有面包食。D面包几好wor, 外面脆地地里面又软软咁,味道仲甜甜地,醮埋我钟意嘅意大利醋同olive oil仲正。我呢南瓜迷一有南瓜汤饮特别兴奋,呢个南瓜汤好幼滑,连南瓜味都好浓而且又甜甜地,饮到我开心到呢笑咗出嚟。未食见到呢个蟹肉酥皮盒已好对路,样子靓靓咁,食落仲顶呱呱,好多蟹肉系里面(真系估佢唔到) ,蟹肉仲好鲜甜,配个脆脆酥皮盒,真系完美之作!肉兽嘅我见到呢块大大牛扒即刻开心晒,牛扒肉味同鲜味都几出,唔韧又易切,不过少少不足就系煎得油咗少少。配菜薯仔同蔬菜煎得几香同好新鲜,但都系煎得油咗少少。老实说呢个唔太甜啱啱好,酥皮带点牛油香,但有D唔够脆,不过不失。整体食物系唔错,服务周到又成日添水,坐得又舒舒服服好啱情侣嚟。
面包
南瓜忌廉汤