2018-02-09 1113 浏览
上网SEARCH过DAS GUTE原来系A-1 BARKERY 旗下既其中一间饼店~唔怪得之每次经过都觉得佢D 蛋糕好靓好精美~好想试下~今晚庆祝男朋友爸爸生日, 要负责买个蛋糕~HEHE~可以乘机拣一个自己想试既蛋糕啦~~ 去到厨窗见到好多款都好吸引~价钱都系$200-$250左右~我自己最心仪既都系绿茶蛋糕~所以就决定左啦~ 绿茶之恋 $250个蛋糕外表漂亮, 而且上面仲有2粒马卡龙做装饰~好高雅既感觉~拎出既时候屋企人都好中意~大赞漂亮~谁知切开左系我预计既涵~XD(其实都系自己冇睇清楚就买)~> < 切开左原来有几层, 开头以为都系绿茶蛋糕, 点知原来系黑色既竹炭蛋糕, 中间仲有一层灰白色既啫喱层, 食唔出系咩黎~外围先至系绿茶MOUSSE~虽然系意料之外既内涵, 但系都OK 好味既~唔太甜~下次有机会试下其他款~=]

绿茶之恋 $250

外卖自取