2022-09-10
绿茶…绝对系我既Top 3味道排行榜😍🤩未到访之前都知道呢间嘢大有来头!东京过江龙,仲系100%有机绿茶💚宜加天气热到咁🫠行下街真系忍唔住入去整番杯🍵😎| Matcha Lemon Jelly Parfait $65Parfait系我all time favourite😍感觉就系一杯超级丰富版雪糕🍦👅雪糕口感特别幼滑,抹茶味道浓郁,呢个都系expected既😂茶味回甘,奶香也足够👍🏻唯一要点评嘅系份量真系完全唔足够!啫哩有两款分别系柠檬味道同埋抹茶味道,柠檬啫喱有惊喜❤️🔥一啲都唔酸,仲好清甜!同浓郁嘅抹茶雪糕配搭得几唔错!抹茶啫喱相对就冇乜惊喜,但系都有回甘嘅味道☺️粟米片都系增加口感嘅作用,由于雪糕份量比较少,所以进食粟米片个阵就会比较干身了。感觉呢一款parfait比较健康,下午茶黎讲系几好嘅选择😋| Iced Matcha Lemonade $48夏天特饮唔少都会加上Tonic Water,第一次尝试浓郁嘅绿茶搭上梳打水,感觉几特别!!好清新同解渴🤩要讲下饮品里面嘅🍋糖渍柠檬!好加分😋饮品底部会有糖浆,记得饮之前搅拌一下,小小嘅甜味更加好饮!😎❤️🔥K11新分店环境好舒适,座位阔
| Iced Matcha Lemonade $48
K11新分店环境好舒适,座位阔落,佢哋仲有蛋糕出售,行街行到攰哩到都系一个唔错嘅选择休息吓食个下午茶👍🏻🤩