2019-04-20 1016 浏览
本来半年前订绿茶奶盖佢话4月订单已满🈵️,但临生日🎂一日有人取消左订单,我可以执鸡了😬。店主好细心咁send 埋地图黎,如果5系真系估5到系太子有间咁别致的白色小店。另外,亦提我带冰袋。找了平日来,并未有朋友所讲话要排长龙的境况,不过所有full cake 都卖光,单件就剩返几件。回到家急不及待切饼🍰,一切就feel 到好多层的感觉,好酥化。本来以为奶盖系好似饮珍珠奶茶咁系面,但原来佢系摆左做流心。食落真系立刻心心眼😍好香浓嘅绿茶🍵味同埋个皮真系皮薄陷靓!(因为佢系有绿茶cream 系每一层之间)。至于流心嘅奶盖我个人就觉得有点太甜了。但个千层效果真系做得很好👍🏻 而且7吋都系$210,比lady m $6xx 多一个蛋糕🎂真系性价比高很多呀! 下次想试百香果芝士!