2018-05-20 882 浏览
香港嘅葡国餐厅唔知点解唔系有好多选择,印象中响中环𠮶间叫似d葡国菜,其他嘅都只不过系一间中、西合壁嘅餐厅,今次呢间亦不例外,就当系一间西餐厅算啦,好在餐厅对住个维港,我哋下午六点多入坐,啱啱睇到日景、日落景同晚景,值得加分。今朝经个apps 订枱,再打电话去要求坐窗边位,接缐生话唔一定有,好彩去到都安排到。坐底睇吓个餐牌,讲真,心中嘅葡国菜呢?马介休、沙甸鱼、牛尾、葡国鸡⋯⋯ 成个餐牌都见唔到。今晚我点嘅嘢食系⋯ 龙虾汤、清酒煮蚬、马介休薯仔、龙虾并烧牛柳、西班牙海鲜饭、霹雳烧鸡。虽然全部都唔系葡国菜,不过野食系ok 嘅。d蚬好大只,几鲜味,龙虾汤亦够浓,如果加少少龙虾肉会再好d,马介休薯仔炸得几香,龙虾正常啦,牛柳五成熟啱啱好又够冧,西班牙海鲜饭就一般啦,下次可以唔试,至于个癖力烧鸡,个名就劲,得个名劲啰,食落好一般。服务系唔错,服务周到。环境唔错,不会太嘈吵,风景靓嘅,坐位唔会太迫。整体野食、环境、服务唔错嘅,不过就唔似系一间食葡国菜嘅餐厅啰。

清场煮蚬
龙虾并牛柳