2016-06-04
今日出开尖沙咀行完街揾个地方食下饭 去左小蚁人落一层地库 环境清静 舒服 系一个休闲好地方一坐低 侍应先生已经送上一人一杯芒果味雪芭出面30几度 热辣辣 客人食完可以降降温 好细心叫左炭烧安格斯西冷牛扒 配黑松露汁一上碟已经闻到好香既黑松露味块扒叫左7成熟 一d都唔韧西冷切落去流出有肉汁 再加埋黑松露汁 配搭得刚刚好仲有红黄椒伴碟 令整碟牛扒颜色鲜艳 好睇又好食另一个主菜系烟三文鱼蟹肉墨鱼汁意粉呢个真系令我赞不绝口从卖相睇已经好靓 将三文鱼卷成玫瑰花 味道creamy 好多汁预先拆晒既蟹肉多到食到底都仲有食落一丝丝既蟹肉令口感更丰富食完主菜其实已经饱 但仲想食埋甜品 几邪恶呀首先系绿茶窝夫配Movenpick雪糕绿茶窝夫外脆内软绿茶香清清地 唔会太浓配埋movenpick ice cream vanilla flavourPerfect match! Movenpick 雪糕香滑就系人都知一啖雪糕一啖waffle 衬晒!雪糕下面仲有芒果肉 so sweet~~另一款嗌左芒果拿破仑配士多啤梨拿破仑好crispy 好香口 食落有好重既牛油香一层饼一层吉士 超正仲有芒果同士多啤梨伴碟 食完甜
行完街揾个地方食下饭 去左小蚁人
但仲想食埋甜品 几邪恶呀
首先系绿茶窝夫配Movenpick雪糕
绿茶窝夫外脆内软
绿茶香清清地 唔会太浓
Perfect match!
Movenpick 雪糕香滑就系人都知
一啖雪糕一啖waffle 衬晒!
雪糕下面仲有芒果肉 so sweet~~ 另一款嗌左芒果拿破仑配士多啤梨
拿破仑好crispy 好香口
食落有好重既牛油香
一层饼一层吉士 超正
仲有芒果同士多啤梨伴碟
食完甜品食返d生果好开胃 两杯饮品为今日既晚餐划上完美既句号
叫左柚子荔枝沙冰同蓝莓柚子沙冰
两杯都好好味 ~~~
带有甘甘甜甜既柚子香 好fresh
咁有质素既餐厅 下次会带埋d fd黎