2024-01-27
呢间餐厅真系好多年前已想试,但每次约咗都总系有啲事去唔到🥲今次终于嚟到啦😁终于可以同闺蜜叹番个Fine Dining 😌喺尖沙咀The ONE嘅19楼环境超级靓,冇晒个维港真系好令人放松,最啱weekend轻松吓,食返餐好嘅慰劳自己,而且价钱竟然唔贵哦,二百几蚊就有三个coursesSemi Lunch Buffet -Buffet Appetizer而家有buffet嘅Appetizer,有好多款拣,有沙律,蕃茄水牛芝士,Parma Ham,烟三文鱼等等!质素非常之唔错,仲可以任攞!平时闺蜜不太食Parma Ham,佢话呢个风干火腿唔会太咸又唔太肥同出边𠮶啲唔同,所以食咗好多😜我就最钟意个烟三文鱼,𠮶边仲有香草,提升咗味道嘅层次!Daily Soup (additional $20)加咗个汤~今日系蘑菇汤, 口感丝滑醇厚, 蘑菇香浓,味道鲜美😙Pan Fried Halibut with Yuzu & Avocado, Cous Cous Salad香煎的比目鱼非常之嫩滑而外皮香脆,回味无穷😋 比目鱼下边还有一个藜麦沙律,感觉非常之健康!Cajun US Prime Sirloin
Daily Soup (additional $20)
Cajun US Prime Sirloin Steak, Pumpkin & Garlic Confit Purée (additional $100)
牛扒叫咗五成熟,生熟程度刚刚好,中间嘅肉粉红色好嫩,一啲都唔韧~好想再食多d😜
咖啡嘅质素都唔差,香浓幼滑~
🍱Harlan's (尖沙咀)
📍📌尖沙咀弥敦道100号The ONE 19楼