霸王川庄尖沙咀分店坐落于iSquare 25楼, 餐厅位置刚好就对正维港嘅夜景, 加上餐厅坐位开扬, 配合精心布置嘅灯光, 感觉既高雅又舒适。 八宝茶入坐后店员就会提供餐前饮用嘅八宝茶, 材料包括: 菊花、红枣、枸杞、玄米、桂圆、玄米同埋冰糖等等。味道清香, 而且消滞解腻。 霸王小笼包小笼包皮薄多汁, 汤汁味道香浓热辣辣, 配埋姜丝同镇江醋食是基本吧。 成都水煮桂花鱼水煮鱼可以有辣度选择, 店员会系落单嘅时候细心询问。辣度由1-5, 今次同朋友浅尝二级小辣。桂花鱼处理得好细心,完全冇骨可以啖啖肉食得好滋味。鱼嘅肉质滑得嚟新鲜弹牙,而且辣度适中。牛肚同蒿菜都好入味,麻香多于辣而又不失川菜风味。 孜然蒙古羊架羊架多汁肉质鲜嫩,外层焦脆内里软淋淋,而且唔会有好大阵膻味,不过都比想像中辣。烤北京片皮鸭必食嘅招牌菜之一!师傅好细心咁分咗鸭肉片同埋净烤鸭皮,两款夹埋一齐再用饼皮包住京葱同埋青瓜片,啖啖都有住鸭油香味,而且感觉一啲都唔腻。烤鸭皮嘅焦脆口感令口感层次提升。拔丝香蕉甜品嚟讲一定系首选呢款,卖相已经好吸引,外形好似一个吹紧嘅龙卷风。拔丝做出嚟嘅龙卷风系可以食得架!

八宝茶

霸王小笼包