2022-10-16 1294 浏览
今次去开上环工作经过见到呢间卖贝果嘅店舖好得意,好有韩风feel,于是嚟食个下午茶放松一下,原本喺外面睇佢以为佢细细间,原来佢入面仲有个小花园,楼上仲有雅座,一班人朋友一家大细来食都得!佢喱度除左卖佢最出名嘅贝果之外,仲有卖佢自家出嘅产品,例如系T恤,公仔,饰物和环保袋等等,全部设计都好新潮,充满着玩味嘅感觉!我见佢有时会不定期搞一啲艺术展览,系个好文青既小社区All day breakfast就咁睇佢个卖相系好靓㗎,不过个人就觉得佢唔系太抵食啰…因为肉嘅份量真系比较少….个贝果有小小失色,比较干身,蘑菇就都系普通用牛油炒过下啰,唔算话好特别,我谂大家如果嚟食我建议你哋叫返贝果版嘅burger包类,果个汁同埋材料会再多啲食落去个口感会再好食啲!反而佢个甜品呢就令我对佢改观!仲好有惊喜添💕焦糖三重奏我想讲呢个焦糖三重奏真系简直系冲击我嘅味蕾,首先啦佢外面系落咗好多花生粉,然后再落咗好浓烈既焦糖酱汁落去,令到成个口感呢非常之烟韧,而佢主打嘅纯素贝果因为佢冇落鸡蛋或者奶类,所以呢食落去系更加有口感!唔会好甜,食落去仲有淡淡的花生香味,一咸一甜咁冲击住你个味蕾!真系好正!招牌菜式果然系招牌!大

焦糖三重奏

我想讲呢个焦糖三重奏真系简直系冲击我嘅味蕾,首先啦佢外面系落咗好多花生粉,然后再落咗好浓烈既焦糖酱汁落去,令到成个口感呢非常之烟韧,而佢主打嘅纯素贝果因为佢冇落鸡蛋或者奶类,所以呢食落去系更加有口感!唔会好甜,食落去仲有淡淡的花生香味,一咸一甜咁冲击住你个味蕾!真系好正!招牌菜式果然系招牌!大家一定要黎试吓
黑咖啡
2022-10-15