2022-02-04 724 浏览
其实我不嬲都冇乜留意👀呢啲网红店,但今日系我朋友嘅生日,另一个friend特别arrange嘅❤️ 由于要等齐人先入得嘅关系,我哋miss咗第一个round,要等到第二round大约19:30先入得。咁𠮶边又冇乜地方可以行街shopping㖞,于是乎我哋三个就一碌葛傻傻咁喺度呆呆咁等。 而佢哋嘅waitress好好,每人俾咗一杯香槟加一兜佢哋signature薯条。其实企喺外面,我哋基本上真系已经食到饱咗 ಠ_ಠ 喺等位途中,我见到佢哋啲waitress推住甜品车周围行,𠮶吓我真系超级想食可惜。。。 大约19:30,终于到我哋入座喇!由于佢哋嘅餐一式一样(得牛扒),我哋净系拣咗medium rare就搅掂(啱晒我呢啲有选择困难症嘅人)。 好快佢哋就送上面包同沙律,由于我已经食唔落面包,净系食咗佢哋嘅沙律(沙律加入咗一啲合桃碎,好好咬口)。 牛扒主角上场啦,佢哋一次过上咗三块牛扒俾,跟住用慢火(蜡烛) keep warm,抵赞👍🏻 你睇佢嘅血水,就知道佢哋做到我哋要求嘅standard。牛肉系高质嘅,不过份量真系太多,我哋三个人食咗一块多啲啲就食唔到╭(╯3╰)╮ 加上佢哋任食嘅

可惜。。。

加上佢哋任食嘅薯条真系好吸引(热辣辣即炸),𠮶日我返屋企即刻肥咗两磅!

如果你问我会唔会再去,我谂我应该唔会再去㗎喇,除非我能够同一个食肉兽嘅朋友去帮衬🤭🤭🤭因为佢哋嘅选择真系冇选择,份量又多(搅到我食唔到佢哋嘅蛋糕),太单一太过寡,我觉得食一次就足够。