2022-10-11
前𠮶几日 约咗朋友book咗网红餐厅食lunch🥰 见到网上啲人影得好靓 我哋都好期待🫶🏻去到餐厅已经好full 但系好彩安排到窗口位置 环境好清幽 舒适 阳光直射底下 光线十足影相打卡100分🥰-我哋今次食咗lunch set 价钱系188/person,需加一,呢个价钱来讲 可以食到咁多嘢而且仲可以打到卡 所以我觉得好值😌-首先前菜方面会有餐包,我哋叫咗甘笋忌廉汤味道非常香浓 饮落又唔会太腻😘,另外仲叫咗个香橙红菜头沙律配芝士😘,都几好食,因为我好钟意食红菜头💯,配埋个汁酸酸甜甜好开胃🥰-然后主菜 我哋叫咗烤美国顶级牛颈脊配薯菜系需要加$60,系有惊喜嘅,肉质好冧,而且牛味都好重😍,摆碟更加唔使讲💯,如果朋友叫咗法式油鸭髀配黑醋,有比较之下呢个就略嫌有啲逊色,因为煮得太耐,有啲overcook🥺-最后我哋都加钱叫咗个甜品+$30当日嘅甜品系🍓panna cotta🥰,奶冻好滑,酸酸甜甜 好好味😘,有埋薄荷叶嘅点缀,令到甜品更加精致💯-最后佢包咗两杯餐饮 我哋系叫咗冻咖啡🥰总结来讲真系好值得你食呀💯-
影相打卡100分🥰
而且仲可以打到卡 所以我觉得好值😌
首先前菜方面会有餐包,
我哋叫咗甘笋忌廉汤
最后我哋都加钱叫咗个甜品+$30