2020-03-24
⭐️Lifetastic~西环⭐️一直以来都好想试呢间嘅西瓜蛋糕🤩三点多去食个下午茶都唔系好多人👍🏻店内装修舒适,落地玻璃设计投入自然光🌞非常之开阳!见餐牌有好多选择,但今次只是叫了甜品😆下次再试主菜!医护人员店内消费有七折,所以今次用咗职员证食平咗🥺好感动😭1️⃣ Cake set for two(两件蛋糕+两杯饮品)$198🍰招牌草莓西瓜蛋糕蛋糕卖相吸引,表层铺满左玫瑰花瓣🌹士多啤梨🍓同开心果🤩中间嘅杏仁蛋糕有玫瑰忌廉同西瓜🍉最底层系杏仁饼底,食落好清新!😋但西瓜味被玫瑰味盖过😅我都忍唔住吐晒啲玫瑰花瓣出嚟,略嫌失色🧐但拎开花瓣再食系几好味🤪口感层次丰富!🍰盛夏光年呢个其实系芒果蛋糕,表层有柑橘干🍊卖相不差!中间蛋糕有柚子、芒果同椰丝加上糯米饼底😗味道不错,但蛋糕质感不是太松软🤔都系西瓜蛋糕好食啲😂☕️伯爵茶朱古力鲜奶朱古力味浓过伯爵茶好多,饮落似浓烈朱古力鲜奶多个加咗伯爵茶味🍫整体味道不错,但有点腻😶☕️静冈有机焙茶鲜奶呢杯饮品反而好惊喜!焙茶味好浓,没有苦味😋拉花亦很美😍加分!😂💡总括而言,呢间餐厅整体价格略高💸西瓜蛋糕几特别,可一尝滋味😋但对于我来说,试
🍰招牌草莓西瓜蛋糕
🍰盛夏光年
☕️伯爵茶朱古力鲜奶
☕️静冈有机焙茶鲜奶
💡总括而言,呢间餐厅整体价格略高💸西瓜蛋糕几特别,可一尝滋味😋但对于我来说,试一次就够😜