2024-10-21
韩国今日同老婆去左间系旺角开左一段时间,keep住咁人气既韩国餐厅(Yadllie Plate),依度出名价钱相宜,份量足够,环境舒适。佢地依度系用QR落单,落完单后,每样野都系即叫即做。半半炸鸡(大邸辣酱/黄金蒜香):佢地可以拣2款唔同既味,我拣左大邸辣酱味,唔会太辣,甜甜地好开胃。黄金蒜香,好香蒜味,最重要系佢地d鸡冇好厚既炸粉,咬落好嫩保留好多肉汁。香辣芝士八爪鱼🐙:八爪鱼🐙上面铺满好多芝士🧀,再加埋佢地特制韩式辣酱,即场系你面前加热溶芝士,又好食又充满仪式感。玫瑰牛肉炒年糕:平时就咁食年糕就食得多,配埋芝士牛肉又真系未试过,份量好足,味道又好。火灸牛:厨师会帮你烧到8成熟,再即场用火枪帮你将个面烧香,好重牛味,好多肉汁。蜜瓜🍈沙冰:食完咁浓味既野,饮番杯咁清新既饮品,又唔会太甜,一d都冇违和感,仲好消滞。芒果🥭雪冰:用新鲜芒果黎整,雪冰入口即溶,冇颗粒感,芒果都好甜,作为一餐总结系不二之选。#yadllieplatehk #旺角美食 #韩式烤鸡
佢地依度系用QR落单,落完单后,每样野都系即叫即做。
#yadllieplatehk #旺角美食 #韩式烤鸡