2018-09-11
素自助餐去过好多间,一直想试下酒肉朋友,因为佢有东南亚食品主题。沙嗲串烧、海南鸡等都系其他地方冇的上次订位失败,今次早几日订,成功。去到格局同一般素食自助餐大同小异,但食物在味道上就多啲变化好似炸物区, 佢就有pizza,同埋我觉得有惊喜的黄金炸菇,食落有啲似炸鱿鱼酥,同埋个咖喱角嘅饀都好饱满,唔会奀痴痴小食方面,少不了凉伴,我食了麻辣青瓜,麻酱菠菜同酸辣粉,都好浓味,有别于一般素菜系清淡的印象,尤其酸辣粉我有encore,好味呢度嘅菜确系偏辣,有个麻辣木耳,我个朋友食完辣到饮左两杯夏枯草芋头鱼同咖喱太饱冇试印尼炒饭都正, 但原来伴碟嘅虾片仲正。串烧沙爹系我期待的食物之一, 可惜沙爹味道一般,而且素肉有点酸味, 不知道是否变坏,还是本身系咁。食左冇肚痛,就当系冇变坏啦。但食左一串已冇再食本人胃纳不大,所以呢种薄饼卷物我冇食到,但朋友话好干,里面的菜完全冇汁,要自行加沙律酱。另一有encore之物,就系呢个小卷寿司,好味㖞个炒米粉唔会太干, 亦系我推荐之选。肉饼因太饱冇食到之后有食到什果凉粉, 但味道一般。总括而言食物系有新鲜感,但新鲜感一瞬即逝,因为味道唔系真系话好好。海南鸡、肉骨茶等
上次订位失败,今次早几日订,成功。
去到格局同一般素食自助餐大同小异,但食物在味道上就多啲变化
个炒米粉唔会太干, 亦系我推荐之选。
肉饼因太饱冇食到
之后有食到什果凉粉, 但味道一般。
海南鸡、肉骨茶等都系属正常范围,未必要因为食物再回来。