今次行过Times Square底层嘅City Super,发现Nuttea居然有分店喺度👀。记得上次试过佢哋嘅坚果奶盖茶感觉几正,所以今次决定再嚟个不一样口味——乌龙茶配上招牌坚果奶盖。跟住店家嘅指示,先用匙羹挖啖奶盖,立即被满满嘅坚果香气俘虏,唔使多,一啖已经顶呱呱🌰! 而且奶盖滑溜溜,咸咸甜甜,完全唔似平时饮嘅芝士奶盖,新鲜感十足。慢慢饮落去,乌龙茶嘅清香滋味如清泉般润泽舌头,提提神,去去腻,个人觉得茶香可以再浓啲,不过对于追求清新口感嘅我嚟讲,啱晒。最赏心悦目嘅要数佢哋果啲环保饮管,唔似啲纸饮管咁易烂,用落心情都靓晒🌿。而家饮茶唔单止止渴,连环保都做到,真系一举两得。下次仲要试下佢哋其他款!