2025-02-06
话说 同朋友一齐食呢间湾仔人气小店 竟然第一次去就食到 好彩🥺事缘系呢间小店主打广东式粉面及牛杂一向深受食客欢迎🤩经常大排长龙食物卖哂就闩门🚪加上休息时间不定 食唔食到真系靠缘份🪷我同行朋友就话想试吓帮我写食评😂🤣我一睇 写到成哂抒情文咁 大家一齐欣赏吓佢文笔✍️<缘分到了自然会食到>【世间所有的相遇,都是久别重逢的因缘】曾几何时,疫情期间当你想落楼下间茶记食个饭都需要有d运至可以食到。去到今时今日,你又知唔知道有间食肆一样要等运到或者系讲求缘份你至可以食到呢讲紧既就系位于湾仔既雄记美食,呢间食肆嘅网上评价十分出色,今日咁啱有呢个缘份得闲而佢又有开就走咗去试吓咁啱去到唔算多人,唔使排队就可以直接入去,一入去就见到店铺装修方面充满香港特色,入面枱凳都系大家曾经返学时期坐嘅枱凳,d中小学回忆即刻返晒嚟(我就谂返起曾经坐我隔篱嘅女同学,唔知佢而家点呢),墙边嘅摆设亦有好多老细嘅珍藏,要欣赏晒可能都要去多几次🥹坐低咗开始望吓个menu,梗系要嗌返个最出名嘅牛腩捞通同叉烧虾米肠,佢哋个腐竹糖水都可以一试。啲嘢食果然名不虚传,全部都好食又抵,不过要小心佢哋嘅辣度都唔惹少,唔食得辣嘅朋
事缘系呢间小店主打广东式粉面及牛杂
食唔食到真系靠缘份🪷
我同行朋友就话想试吓帮我写食评😂🤣
我一睇 写到成哂抒情文咁
大家一齐欣赏吓佢文笔✍️
<缘分到了自然会食到>
【世间所有的相遇,都是久别重逢的因缘】
坐低咗开始望吓个menu,梗系要嗌返个最出名嘅牛腩捞通同叉烧虾米肠,佢哋个腐竹糖水都可以一试。啲嘢食果然名不虚传,全部都好食又抵,不过要小心佢哋嘅辣度都唔惹少,唔食得辣嘅朋友可能要小心,食完出去门口见到大排长龙,真系好彩早咗少少去