2011-04-22
好友生日,大家决定食下新餐厅,最后拣左 Biergarten星期五晚上七点几人山人海, 气氛好不热闹,好彩有 book 位,餐厅入面亦有好多德国人,断估都唔会差得去边~6 个人叫左 4 样野已经饱左,因为每样都好大份~羊扒打头阵,我地叫左 medium,黎到觉得有少少 over medium,不过质素 ok羊肉香味四散,肉质酥软,羊扒下系烤焗过既烟肉丝同薯仔,份外惹味第二样系小食拼盘,有几款肠,汉堡肉丸,芝士同酸瓜,非常大份 芝士唔太岩食,不过其他都几好,食左几款肉再食酸瓜感觉都冇禁腻 猪手烤到外皮奇脆,好食 但我比较喜爱冇禁干既猪手伴碟有酸菜同薯蓉,觉得酸菜太酸,但配埋其他料一齐食就恰到好处回想系柏林食过一间餐厅既酸菜好好食,期待系香港食到差唔多水准既酸菜 最后黎左 nachos,上面有芝士,肉酱同埋洋葱粒烟韧既芝士肉酱加上香脆粟米片,good
星期五晚上七点几人山人海, 气氛好不热闹,好彩有 book 位,餐厅入面亦有好多德国人,断估都唔会差得去边~ 6 个人叫左 4 样野已经饱左,因为每样都好大份~ 羊扒打头阵,我地叫左 medium,黎到觉得有少少 over medium,不过质素 ok
羊肉香味四散,肉质酥软,羊扒下系烤焗过既烟肉丝同薯仔,份外惹味 第二样系小食拼盘,有几款肠,汉堡肉丸,芝士同酸瓜,非常大份
烟韧既芝士肉酱加上香脆粟米片,good