2022-06-05
依家将军澳区真系发展得仲快过神速,转眼之间就已经企满晒好多豪宅,另外仲有大大小小各个商场,人流即刻蜂拥而上,尤其是系Popcorn果一头直头变咗一个小小嘅铜锣湾或者旺角. 🤣除咗可以周围行吓啲商场之外当然呢一度嘅都唔缺食正嘢嘅餐厅,特别系靠近海滨公园嘅位置,最适合就系欣赏外面嘅景色,😏不过除咗海景喺第二啲室外嘅餐厅依然可以饱览周围景色,就例如位于商场一楼嘅致🥢炸黑豚猪扒配鲣鱼昆布汤荞麦面定食—- 🐷呢一个清新嘅配搭啱晒轻量口感嘅人士之选。 昆布汤清新但又有浓郁嘅昆布味,荞麦面又健康又饱肚,🥢呢两个组合真系形影不离。 不过个主角就一定系炸黑豚猪扒。🐷外表金黄色绝对系新鲜滚热辣即制即炸,只需一淡就轻轻将厚切嘅猪扒分开。 除咗肉质饱满够鲜嫩之外就一定系爽弹有劲。🐷侧边就有随定食套餐附送嘅面豉汤同埋蒸蛋。🥚庆幸面豉汤咸度适中🥢至于蒸蛋就更加滑,或都可以喺口里面溶化,非常轻盈嘅质感🥚极上双色吞拿鱼饭定食— 🐟除咗三文鱼系好受欢迎之外吞拿鱼亦都系。呢一款饭嘅灵魂就在于吞拿鱼蓉,🐟就好似大拖罗切碎左咁样,非常软绵绵嘅感觉,但同时又唔多筋位,另外一片片鲜红色嘅就系赤身。🥢呢个部位讲求嘅系肉嘅厚度,例
极上双色吞拿鱼饭定食— 🐟除咗三文鱼系好受欢迎之外吞拿鱼亦都系。呢一款饭嘅灵魂就在于吞拿鱼蓉,🐟就好似大拖罗切碎左咁样,非常软绵绵嘅感觉,但同时又唔多筋位,另外一片片鲜红色嘅就系赤身。🥢呢个部位讲求嘅系肉嘅厚度,例如食拖罗通常都系要有脂肪位软化成片刺身,🥢而吞拿鱼嘅赤身就好似牛嘅牛柳一样啖啖肉。两个吞拿鱼唔同部位所制造出嚟嘅效果同味道都唔同,一个价钱两个享受😉
致 (将军澳)
将军澳澳南海岸唐俊街23号MONTEREY Place 1楼6A号舖