前几日,同妈咪一齐系黄大仙食饭,呢间之前都食过,原来佢多左中文名,叫尝馆,不过我真心觉得呢个名改得好好,因为的确佢餐厅可以品尝到唔同的味道,有食肉同唔食肉的选择,呢家食物的选择多左好多,好岩唔同人的不同需要。我妈咪就拣左个芝士焗海鲜饭,而我就拣左个日式杂菜杂菌煎蛋饭,晚饭套餐会跟一杯饮品,我地仲额外加多一个沙律加汤同酸种面包。坐左一阵就先上左前菜先,沙律份量都唔少,因为我自己本身好钟意沙律菜,崇尚健康的朋友仔都好岩的,而汤就系南瓜汤,将D南瓜打成蓉,好滑又浓味,酸种面包都唔错,因为加热左,所以都够软身,不过如果可以脆多少少就完美了。芝士焗海鲜饭方面,唔好睇少佢睇落唔算好大份,但系餐厅都落好重本,因为芝士都好多,而且海鲜好足料有虾、鱿鱼、青口等,好丰富。日式杂菜菌煎蛋饭,餐厅多左好多呢D无肉选择,岩晒好多唔食肉的朋友仔,佢地多左好多选择,日本野好多时其实都会配搭杂菜同杂菌,所以本身件事都好夹,加上,日式汁配椰菜本身都好夹,所以令到成件事都好好食。总括黎讲,我觉得尝馆唔止保持水准,而且进步左,加上菜式选择可以迎口到不同人的口味,满足到不同人士的需要。