2018-03-17
话说公司有个早餐派,间唔中约朝早8点喺上环站,然后出发食早餐今次想试试上环街市熟食中心个间瑞记听就听左好多次,但成日觉得同office距离都几远,担心唔够时间,今次终于下定决心一拎个餐牌上手,咦 ? 得散叫,冇set嘅 ?? 心谂唔紧要啦,反正有3个人,叫多2样野食share啰我地一行3人都叫一碗鲜牛面 (一致口味)然后再拣左蛋牛治烘底,同埋西多士 (晨早流流食西多好似几heavy)讲下鲜牛面先,同事话个面食得出唔系一丁,系干面 (我冇idea),不过我就觉得好香麻油味,牛肉都应该有用松肉粉整过到蛋牛治 (三文治类一定要拣烘底)食落感觉就普普通通,唔系十分好食亦唔系好差,之前上网见有人话蛋牛治有葱花咁难得,所以先叫,可惜今次冇最后到西多,同平日一般喺茶餐厅见到嘅唔同,平日嘅系好深色外层,呢度嘅见佢冇咁㶶,上面淋左炼奶,唔系糖胶可能系岩岩整起,所以咬落去系"林身",唔会系脆口,但都几好味奶茶叫左普通嘅热奶茶,冇叫到佢嘅特色 - 樽仔奶茶 (晨早都系唔饮冻野比较好)奶茶都好饮,几滑,唔会好淡味,或者太多奶味同事话下次再试其他上环尾呢头区域嘅茶餐厅早餐wor
今次想试试上环街市熟食中心个间瑞记
一拎个餐牌上手,咦 ? 得散叫,冇set嘅 ??
心谂唔紧要啦,反正有3个人,叫多2样野食share啰
我地一行3人都叫一碗鲜牛面 (一致口味)
到蛋牛治 (三文治类一定要拣烘底)
奶茶都好饮,几滑,唔会好淡味,或者太多奶味
同事话下次再试其他上环尾呢头区域嘅茶餐厅早餐wor