2008-01-11
话说前日打算同朋友仔去食tea,见呢度对赞不绝口,于是决定去试一试~当日3:15pm打去,佢话3pm开门,而家可以上去,就约埋朋友一齐上去。去到,个侍应好求其咁叫我:「坐呢度la」我一望,哗!成间野无人你叫我坐厨房门口﹖坐底后,放低左份menu就同另一个侍应企埋一边吹水。当日想食沙律,见佢有3款,就打算问下佢有咩唔同。点知有两款无之余第三款佢仲要答:「都系普通沙律啰,只系加几只虾同橙咁之嘛,无咩特别咁啰」似乎呢位侍应想帮公司倒米...既然无,我就叫个蜜桃鸡肉酥皮卷+ LATTE,朋友就叫左个芒果夹心cheese cake + 果茶。Latte细细杯,味道尚算唔错,朋友既cheese cake味道真系不俗,不过个质感好似moouse cake咁,咁岩朋友最怕moouse cake既感觉,所以佢无加分,而佢杯野饮就约15mins后先到我个酥皮卷等左30mins都未到,就揾个侍应黎追下,好辛苦先令到佢地知我叫紧佢地(因为佢地好忙咁吹紧水),叫佢追完之后,完全无交带过我知发生咩事之余,我要再等多约15mins先见到我既酥皮卷!其实我已经将我既latte清哂,但系佢地本身坐底连水都无杯俾我地,仲
其实我已经将我既latte清哂,但系佢地本身坐底连水都无杯俾我地,仲要我主动叫佢俾水我地~ 唉~
等左45mins先有得食,理论上应该不俗,但系入口个感觉发现蜜桃同鸡既口味好怪,加埋竟然系酸的!等咁耐只等到呢个咁难入口既野食,真系... 无言!
总括黎讲,我只可以觉得呢度个cake唔错,好可惜服务实在太唔掂,以咁既价钱好多cafe服务好佢好多,个人觉得绝对唔值得为个cake而黎呢度~