2018-12-04
繁嚣闹市隐蔽清泉系列✨ 尖咀其实系个几神奇嘅地方,平时周街人头涌涌连行步路都唔够位咁滞,偏偏就有啲识途老马会知道有边度系远离繁嚣。唔系有人带路都唔会知,响K11左转右转穿过间鞋舖入到最角落系会有间餐厅响度。虽然走程好短但个位太隐蔽所以个场都几静下,可以舒舒服服叹一餐✨以尖咀餐厅嚟讲价钱都算合理,而且份量都几大下,一个餐肯定会食得饱先,而食物质素都比想像中好,沙律同餐汤都几重料,龙虾汤真系有龙虾肉菇汤都几重菇香,ham同烟三文都唔系求其两块而系成碟都系,而且有啲甜甜地嘅酱汁几好食😌主菜必推海鲜拼盘,其新鲜度颇有惊喜,最钟意比目鱼,外皮超脆然后肉质滑溜到唔洗咬已经化开咁滞,蟹脚都预先帮你拆好壳啱哂我呢啲有壳唔食嘅懒人,当然仲有煎到香喷喷嘅带子,唯一系龙虾有啲过咗龙干咗少少,话说啲薯条好高质点埋个龙虾汁食,食到停唔到口😂羊架又系超出预期,叫五成熟时有啲担心会过熟,但出到嚟又真系五成刚刚好,肉质好嫩口,而外面都加咗啲脆碎一齐烧,口感更丰富,我几钟意个红酒汁点肉好香,另外点芥末令个肉味更突出都系个唔错嘅选择✨另个饭本身都唔算差,几多蟹肉,个汁似海鲜汤咁好香,但比起前两者就失色少少😌最后tiram
最后tiramisu都系会令人惊喜,卖相平凡甚至有啲其貌不扬,但食落有板有眼,几钟意佢个手指饼入味得嚟又依然带点质感,好正✨ 想响尖咀想食好西又想静静地的话呢间都系一个唔错嘅选择😛