Have a brewtiful Sunday繁忙旺角闹市中的安谧空间。无谂过喺熙来攘往嘅旺角小巴站旁开咗间如此优雅恬静的cafe:价格亲民、咖啡几高质,食物都系认真出品。坐喺喱士窗纱后面不时被好奇的街外行人探头往内张望、昅下我食紧乜,好一个平行时空Egg Benedict, Guacamole & Smoked Salmon Croffle宾尼迪蛋、牛油果酱及烟三文鱼 配牛角包窝夫 > 几抵食!流心滑溜宾尼迪蛋加厚厚creamy嘅牛油果酱、配烟三文鱼和惹味荷兰酱,加埋酥脆的croffle,丰富到令我忘却卡路里指数Chicken Wings with Salted Egg Yolk咸蛋黄单骨鸡翼> 呢个邪恶十足嘅小食都唔错!起晒沙嘅咸蛋黄酱杰稠浓厚沾满只只鸡翼劲惹味Combo Set (Single Espresso+Piccolo) > Cafe咖啡选择好多,可以问下亲切嘅店主店员佢哋会介绍比你。饮呢set都唔错,piccolo顺口饮到咖啡豆香,espresso酸度不高啡香浓郁,两款都平易近人Homemade Basque Cheesecake 西西里柠檬奶
Have a brewtiful Sunday

宾尼迪蛋、牛油果酱及烟三文鱼 配牛角包窝夫

Homemade Basque Cheesecake
西西里柠檬奶油 自家制巴斯克蛋糕

> 自己整过巴斯克系好味但食多会滞。呢间餐厅嘅bbc改良过个配方甜度较低但无损顺滑口感奶味几香,消灭整件蛋糕无难度,配西西里柠檬奶油和士多啤梨片中和腻感真心唔错

西西里柠檬奶油配自家制巴斯克蛋糕
西西里柠檬奶油配自家制巴斯克蛋糕