2018-02-02 3706 浏览
今日突发地约朋友一起食饭因为出开来铜锣湾、但系铜锣湾有好多间野都食过晒、好心谂住去蛇王二食蛇啦见今日咁冻、点知排队排到好似去尖沙咀咁远、最讨厌排队嘅我梗系唔排啦⋯⋯行下行下就去咗湾仔啦、突然朋友话不如我哋去食𠮶间果幢大厦冇乜人食、一定有位嘅餐厅㖞⋯⋯哦原来呢度!唔知点解㖞真系次次夜晚呢度都有位个㖞无论星期几、唔需要book 㗎、应该要啲marketing做下野、都唔旺场唔讲咁多无谓野讲下间餐厅入正题先、呢间餐厅应该系非常之念旧嘅!播放着20年前木村拓哉做主角嘅怀旧日本金曲、谂返起以前读紧书嘅自己、如果你系80后一定会识呢啲音乐!有啲共鸣啊怀旧怀旧!装修都好有日本情怀服务态度超好、狂加茶!蟹膏豆腐系好有蟹膏嘅咸香味!好味!好新鲜所有食物都好新鲜!二百几蚊OK正常价钱个调鱼似系用盐ip 制过、有啲咸香、我唔系太钟意食太咸所以觉得佢有少少咸、同埋个汁好似唔系好夹条鱼!啲豉油碟崩咗都唔换有点不雅、总括嚟讲所有野都唔错嘅!可以再嚟㗎因为呢幢大厦好抵食够$300就可以由六点钟泊车拍到第日嘅八点!
唔讲咁多无谓野讲下间餐厅入正题先、

呢间餐厅应该系非常之念旧嘅!

装修都好有日本情怀

服务态度超好、狂加茶!

蟹膏豆腐系好有蟹膏嘅咸香味!好味!

好新鲜所有食物都好新鲜!
二百几蚊OK正常价钱

啲豉油碟崩咗都唔换有点不雅、
总括嚟讲所有野都唔错嘅!