2024-10-28 2503 浏览
湾仔行人天桥成日都会经过,但从来都冇发现原来有间咁舒适嘅Cafe隐藏咗喺大厦之中,坐喺度望住人来人往嘅行人天桥,非常惬意~可能楼上铺嘅关系,呢间店舖空间感十足,除咗有香枧、精油、手作、宠物用品摆卖,连书架都有!而且每台座位有一定间距,真系可以慢慢坐慢慢倾或者睇住书做个文青!食物质素方面都冇令人失望,澳洲和牛芝士汉堡薯条汉堡又厚又Juicy,有肉味十足又有咬口,非常唔错!加上黑松露点薯条,真系食到停唔到口~另外 All Day Breakfast超丰富,个toast外脆内带烟靭口感,仲有烟三文鱼同半份牛油果,同芝麻酱新鲜沙律,成个色彩配搭见到都已经十分开胃!最开心系呢度有得食开心果巴斯克芝士蛋糕,蛋糕质地软滑,开心果味道突出,加上面头开心果碎,系一款令人食完满足嘅甜品!Cafe饮品质素最重要,Earl Grey Tea Latte好香,入口顺滑,而Hazel Nut Latte比例亦拿捏得唔错,唔会过甜,而且咖啡味道香醇,同朋友坐喺个咁写意嘅环境饮吓嘢倾吓计真系有叉电嘅感觉!

2024-10-09