2021-01-21
今日行开中环果一头,食完午餐饱饱地,但又想饮少少野。于是就上OpenRice揾吓附近有咩咖啡室。揾到呢间,个个都话几好饮,于是我就抱着好奇嘅心态去试一试。行到去门口,见到简朴嘅装修,隐约感受到佢散发嘅内在美。无一件过份雍容华贵,俗气嘅摆设🤩🤩入到去坐低咗之后,就见到佢嘅餐牌只有寥寥可数嘅咖啡俾我哋选择,证明佢哋对自己做嘅咖啡好有信心!👍🏼 咁我本身唔系一个饮开咖啡嘅人,所以去咗柜台问佢哋意见。佢哋就每一样嘢饮都介绍一次,仲根据我嘅口味同埋接受程度,就介绍咗一杯叫Flat White既咖啡☕️嚟到之后,发觉佢上面有最经典嘅拉花图案,虽然佢唔系咩复杂嘅图案,但系一个成功嘅咖啡师傅,基本功又点会少得呢?👍🏼👍🏼细细一啖,饮到饮到淡淡嘅奶味配上咖啡味,二合为一。咖啡嘅味道香醇,并非一般茶餐厅冲出嚟嘅咖啡!🤤而且杯新又有清淡嘅图案,衬托出高尚嘅格调。绝对系烦嚣闹市中嘅绿洲!🥰
Flat White Coffee
查看之前的留言 ()