繁忙的工作,加一把劲来过渡。。。过渡后就去揾食,一人前拉面🍜系又新街呢个角落位都唔少日子,系元朗做得长,其实都有番咁上下实力💪入舖头无,老土香港腔既"郁世妈泻 " ,只系轻轻放低点面纸同Menu比你拣,之前食过白色,今日吔佢既海鲜,但都忍唔住手要加叉烧 (拉面灵魂😛)等紧面起既同时,欣赏下舖头陈设,简单木纹加埋黄灯,同埋柔和日文歌(唔系k pop😀💃) 再望下师傅笑住整面,加埋舖头小装饰,空气入面弥漫住淡淡汤底味,唔令人讨厌,亦令等待都变成乐趣😇🤓叉烧额外加,分开上,有啲搞笑😂就咁两块上枱🙄 然后碗海鸣就黎喇,一黎就比我塞咗两块叉烧🐷🐖落去浸,薄嫩既叉烧吸咗汤底,系打开拉面门扉既锁匙🌟饮咗啖汤,浓杰但唔拿喉,忍唔住再添多几啖,而凡立贝🐚咬落去有鲜味,无比汤底盖过😮,海老🍤系煎香过,系浓汤下亦唔失色,浸咗阵依然保持煎起既香脆👏👏最后到个面同配菜,拣咗硬身面(各有所爱🤗), 捞埋海笞,黑木耳同葱,拌埋浓浓汤底,我系选择咗疯狂吔面先再食海鲜😆😆成个用餐过程系将周二忙碌带走晒,浮华掌声里 只想一个人赞慕。。。一个人拉面,值得呢份浮华掌声赞慕👏👏👏👏👏
繁忙的工作,加一把劲来过渡。。。

叉烧

海鸣拉面

成个用餐过程系将周二忙碌带走晒,

浮华掌声里 只想一个人赞慕。。。

一个人拉面,值得呢份浮华掌声赞慕👏👏👏👏👏
2018-12-04
叉烧