2022-12-02
2002 浏览
繁华闹市中难得的一间好CHILL同打卡able既Cafe - Be Humble相信疫情期间﹐大家既思乡病都好严重﹐咁如果唔方便出远门既话而又想感受异国风情既话可以点做呢 ? 呢日CK就系下午茶时间黎到旺角一间四处都充满土耳奇色彩既餐厅 - Be Humble﹐ 既满足朋友打卡既心头好﹐又满足到自己既食欲﹐一举两得 ! 入CAFE前﹐喺大门口就已经有一个千秋俾大家打卡啦 ! 打完卡之后﹐入门口之前﹐要除鞋先入得 ! 咁岩因为我哋系呢段时间既第一台客,所以就任我地拣位坐﹐我地拣咗对正门口最大既一个位,坐得可以阔D舒服D ! 我同朋友就直接叫左两杯饮品试下 : Americano﹐ 味道淡比正常Coffee 易入口, 唔落糖饮都无问题 ; Berry Flower Tea, 花香扑鼻, 清淡易入口, 就算重覆用左个茶胆几次都仲系保持到味道 !咁坐坐下都开始肚饿了﹐念住叫野食﹐但侍应就话呢度无野食提供﹐就俾左另一间餐厅既MENU我地叫野食﹐呢下系有D惊讶既﹐不过黎之前都系为左打卡所以都唔理咁多照随便叫左2样野食 : 凯撒沙律伴鸡肉, 鸡肉烘烤得几有风味, 配搭香浓的凯撒酱汁及巴马臣芝士碎,口
咁坐坐下都开始肚饿了﹐念住叫野食﹐但侍应就话呢度无野食提供﹐就俾左另一间餐厅既MENU我地叫野食﹐呢下系有D惊讶既﹐不过黎之前都系为左打卡所以都唔理咁多照随便叫左2样野食 : 凯撒沙律伴鸡肉, 鸡肉烘烤得几有风味, 配搭香浓的凯撒酱汁及巴马臣芝士碎,口感丰腴惹味 ; 班尼迪蛋伴牛油果火箭菜沙律, 带有浓浓牛油香,质感松软细密。
虽然呢间Cafe的确系打卡able, 场地布置睇得出有花心思, 令人赏心悦目 ! 但食物质素只系一般, 等候时间劲耐仲要唔系太抵食 ! 如果以每人最低消费$160左右先落到楼既话, 我黎一次打完卡就应该唔会再去第2次架啦