重游昔日工作旧地,发现四周焕然一新。其中繁华灯光映照下发现咗呢间韩式小店「都市乐」,隐藏喺德民街一条小巷之中。店舖细细,但服务员非常周到。一坐低已经有六款韩式前菜,有大豆芽、芝麻菠菜、泡菜、醋渍青瓜、酱油翠玉瓜、同埋我最爱嘅蜜糖薯仔😍 如果钟意某几款,食晒仲可以请店员添加,真系食到满足为止❣️我哋主菜要咗个炸酱面,即叫即煮,面条弹牙,味道正宗😋另一个秘制炆牛肉配饭,配菜有白萝卜、红萝卜、栗子等,全部都炆到劲腍劲入味,汤汁精华配饭简直一流👍🏻之后又叫多个小食泡菜煎饼~ 煎饼泡菜香辣细细三件,几口一个,够晒的式,煎到外香脆内软绵~最重点推介嘅系自家制特饮糖渍柠檬梳打,加有蝶豆花,所以睇见蓝紫色好靓。夏天饮最解渴消暑🧊

我哋主菜要咗个炸酱面,即叫即煮,面条弹牙,味道正宗😋

2024-05-23